Over mij

Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Mijn naam is Evelien Mager. In mijn paspoort staat echter Eefje Fimke, vernoemd naar mijn beide oma’s. Ik heb het altijd leuk gevonden dat ik hun namen heb gekregen. En nu ‘gebruik’ ik ze dan ook met trots voor mijn website en sociale media.

In 2015 begon ik me in te zetten voor de Vermaning Krommenie, een prachtig rijksmonument aan de Noorderhoofdstraat. Mijn moeder opperde toen al dat ik trouwambtenaar moest worden. Ze vond dat echt bij mij passen.

Toen ik zo’n anderhalf jaar later door Jerry en Suus gevraagd werd om hun huwelijk te sluiten in de Vermaning zei ik dan ook direct: ‘Ja, dat lijkt me ontzettend leuk!’

En zo gebeurde het dat ik mijn eerste huwelijk sloot, met 150 gasten erbij. Wat vond ik het leuk en wat hebben we allemaal genoten, leuke reacties en een tevreden bruidspaar als resultaat. Dit smaakte naar meer.

Inmiddels ben ik al een aantal jaar beëdigd trouwambtenaar voor de gemeente Zaanstad, maar ik mag overal in Nederland huwelijken sluiten. Met heel veel plezier heb ik al tientallen verliefde stellen in de echt verbonden en kan ik zeggen dat mijn moeder gelijk had: dit is echt een functie die bij mij past. Elke keer weer vind ik het eervol wanneer ik gevraagd word om op zo’n speciale dag mijn steentje te mogen bijdragen. Ik nodig je van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat ik ook voor jullie een mooie speech kan schrijven.

 


Het gerechtsgebouw in Haarlem, waar ik beëdigd werd.


Het tekenen van de akte.